Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Så optimerar du dina Bitcoin-investeringar

Så optimerar du dina Bitcoin-investeringar

Kryptovalutor – Bitcoin och altcoins – var bland de bästa presterande tillgångarna under 2021 då flera investerare hoppade på kryptotrenden. Men kryptovalutor är i sig riskabla tillgångar som kontinuerligt utsätts för dramatiska prissvängningar.

Utöver dess höga volatilitet är kryptovalutor inte så annorlunda för investerare gentemot traditionella tillgångar som aktier och fonder. Men vill du finslipa dina investeringsstrategier och optimera dina Bitcoin-vinster föreslår vi att du läser vidare.

Investera bara pengar du har råd att förlora

Den viktigaste strategin för dina kryptoinvesteringar är att endast investera så mycket du har råd att förlora. Den här regeln är väl egentligen en klassiker inom investeringsvärlden, men det är nödvändigt att upprepa den.

Kryptovalutamarknaden är nämligen väldigt volatil. Den är öppen dygnet runt, vilket betyder att man kan köpa och sälja Bitcoin och annan kryptovaluta dagens alla timmar och veckans alla dagar. Detta leder naturligtvis till kraftiga prissvängningar, även när du minst anar det.

Diversifiera din portfölj

Även om kryptovaluta har bra framtidspotential betyder det inte att man inte måste sprida sina risker. En diversifierad portfölj kommer därför inte bara öka dina potentiella vinster, utan det kommer också att minska riskerna för potentiella förluster.

Det betyder inte att du behöver investera i kryptovalutor med begränsad potential, men snarare att köpa lite av de med bra avkastning, som Ethereum, Ripple och Litecoin utöver de traditionella Bitcoinsen. Se bara till att investera baserat på prisanalyser och din egen magkänsla, inte bara på vad andra har att säga i kryptoforum.

Förvara dina valutor på rätt sätt

När det gäller att skydda dina kryptovalutor finns det några sätt att förvara dem på. Kryptovalutor förvaras nämligen antingen i en varm eller kall kryptoplånbok. Varma kryptoplånböcker hänvisar till en plånbok online, varav en kall plånbok hänvisar till en kryptoplånbok offline, vanligtvis lagrad på en hårddisk.

Kryptoexperter rekommenderar att majoriteten av en investerares kryptovalutor bör varas i en kall plånbok då dessa är mer säkra. En liten del av ens kryptotillgångar bör dock förvaras i en varm plånbok eftersom dessa är enklare att få tillgång till.

Håll dig uppdaterad om kryptovärlden

På en så volatil marknad som kryptovalutamarknaden krävs det att investerare konstant håller sig uppdaterade. För att göra detta på bästa sätt råder många experter investerare att lära sig tekniska analyser. Att lära sig detta gör att man kan genomföra sina egna analyser av prisprognoserna för de kryptovalutor man investerar i. Detta betyder i sin tur att man måste vara väl insatt i kryptovärlden och de olika digitala tillgångarna.

Som tur är finns det massvis av olika sajter tillägnade just detta, så som Bitcoinvärde.com.

Investera på lång sikt

Även om några menar att kryptovalutor som Bitcoin så småningom kommer att vara ett minne blott är det mer som tyder på att kryptovalutor är här för att stanna. Med det sagt finns det ingen anledning till att investera i kryptovalutor på kort sikt. Se istället dina kryptoinvesteringar som något du gör för avkastning på lång sikt. I och med de prisförändringar vi sett på populära kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum de senaste åren tyder mycket på att långsiktiga investeringar i kryptovärlden ger bra belöningar.