Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Bitcoin får allt fler användningsområden

Bitcoin får allt fler användningsområden

Bitcoin har sedan starten 2009 blivit någonting som det pratas om i finansiella kretsar, såväl som i kompisgrupper och runt kaffeautomater. Idag så köper de allra flesta Bitcoin som ett investeringsverktyg, men det finns mer och mer som talar för att det snart kommer att gå att använda sig utav Bitcoin för betalningar till vardags.

Så vad är egentligen fördelarna med att använda sig utav Bitcoin för att genomföra transaktioner? Numera så är det fler och fler ställen som har börjat använda sig utav bitcoin som betalningsmedel även om det fortfarande självklart finns en lång väg att gå. 

Användningsområden för Bitcoin och Kryptovaluta idag

Samtidigt som köpandet och säljandet av Bitcoin och andra kryptovalutor blir mer och mer mainstream, är det fortfarande ett par begränsningar gällande vad man kan använda sina digitala pengar till.

Det finns dock redan ett stort antal sektorer och företag som omfamnar kryptovalutor och tillåter sina kunder använda dem som betalningsmetod för deras produkter och tjänster.

En industri som sedan några år tillbaka implementerat användandet av kryptovalutor som betalningsmetod är spelmarknaden. Idag finns det ett flertal utländska speloperatörer som tillåter kryptovalutor på sina hemsidor. Svenska aktörer, som Mr Green, regleras dock av den svenska spellicensen och enligt denna är det inte lagligt att acceptera betalningar med kryptovalutor, bland annat på grund av valutornas höga volatilitet.

El Salvador har Bitcoin som officiell valuta

Ett land som ligger i framkant vad det gäller att adoptera Bitcoin är El Salvador. Där har Bitcoin nu blivit en officiell valuta vid sidan om den amerikanska dollarn. El Salvador är det första landet som använder sig utav Bitcoin som betalningslösning. Detta betyder att man numera kan använda sig utav Bitcoin för att göra köp, eller för att betala räkningar. Statliga anställda kan också välja att få ut sin lön i Bitcoin och landet fortsätter att fylla på sina egna konton med fler och fler mynt.

Bitcoin som investeringsverktyg

Men trots att det finns en hel del praktiska användningsområden för Bitcoin när det kommer till att sköta betalningar online. Trots detta så är en övervägande majoritet av alla de som regelbundet köper Bitcoin investerare som inte är särskilt intresserade av att genomföra transaktioner med hjälp utav valutan. Istället så köper dessa investerare Bitcoin regelbundet och varje månad, lite på samma sätt som man kan månadsspara i aktier eller fonder. Många ser investeringar i Bitcoin som ett ypperligt komplement till traditionellt sparande på börsen.

Men för den som aldrig tidigare har investerat i Bitcoin eller kryptovaluta kan det vara svårt att veta var någonstans man ska börja. Kryptovärlden är verkligen en djungel och det är inte lätt att hålla koll på alla termer som man ofta stöter på online. Faktum är att det idag är väldigt enkelt att börja investera i Bitcoin och andra kryptovalutor.  

Om du är helt ny till kryptovärlden så är det första du bör göra att läsa igenom våran guide till hur plånböcker fungerar. Där får du sedan reda på vad en kryptoplånbok är, samt vad som är bäst att välja som nybörjare. Efter det så är det bara att köra igång!